با استفاده از ظرفیت فضای مجازی،
سه کارگاه آموزشی آنلاین در کتابخانه های عمومی زرقان برگزار شد
به گزارش اداره کتابخانه های عمومی شهرستان زرقان، کارگاههای آموزشی «پیشگیری از اعتیاد»، «نقش بازی و اسباب بازی در رشد شخصیت کودک»، «آشنایی مقدماتی با هنر خوشنویسی» به همت کتابداران شهرستان زرقان و با استفاده از ظرفیت مجازی برگزار شد.
اعتیاد یک بیماری اجتماعی است
کارگاه آموزشی مجازی با عنوان «پیشگیری از اعتیاد» به همت کتابخانه عمومی علامه امینی شهرستان زرقان شنبه 25 بهمن در بستر اسکای روم برگزار گردید.
محسن فقیهی زاده مشاور و درمانگر اعتیاد در ابتدای جلسه به تعریف اعتیاد پرداخت و گفت: اعتیاد یک بیماری اجتماعی است که عوارض جسمی و روانی دارد و تا زمانی که بـه علل گرایش بیمار توجه نشود، درمان جسمی و روانی فقط برای مدتی نتیجه بخش خواهد بود و فرد معتاد دوباره گرفتار مواد اعتیادآور میشود.
فقیهی زاده تاکید کرد: اعتیاد بهعنوان یک آسیب اجتماعی، هیچگاه بهطور کامل ریشه کن نخواهد شد، اما باتدبیر، اندیشه و تلاشی مخلصانه حداقل میتوان آن را به کنترل درآورد.
وی در ادامه مراحل اعتیاد را آشنایی، شک و تردید و اعتیاد واقعی عنوان و انواع مواد مخدر را سستی زا، توهمزا و توانافزا بیان کرد و به آثار سوء مواد مخدر، اثرات مواد مخدر بر مغز، رفتار و بدن و توصیههای پیشگیرانه به جوانان و نوجوانان پرداخت.
وی تصریح کرد: بدون تردید مصرف مواد مخدر در جامعه یکی از اصلیترین معضلات اجتماعی است؛ بنابراین اجرا و استقرار برنامههای ارتقایی و پیشگیرانه بیش از پیش احساس میشود چرا که اعتیاد میتواند هر نوع محیط اعم از محیطهای دولتی، صنعتی، خدماتی ، خصوصی و خانوادگی را تهدید کند.
فقیهی زاده در پایان با اشاره به اینکه بیشترین تأثیر مخرب اعتیاد بر ارکان خانواده وارد می آید و مؤثرترین عامل پیشگیری از اعتیاد نیز نهاد خانواده است توصیههایی پیشگیرانه به والدین ارائه داد.
بازی به روان درمانگری کودک کمک می کند
این در حالی است که نخستین جلسه کارگاه آموزش «نقش بازی و اسباب بازی در رشد شخصیت کودک» 27 بهمن به صورت مجازی در کتابخانه عمومی شهدای گمنام شهرستان زرقان برگزار گردید.
سعیده روستا مدرس کارگاه؛ با اشاره به نقش بازی واسباب بازی در رشد شخصیت کودک ، عوامل مؤثر در بازی ، ارزش های بازی و نظریه های روان شناسانه در رابطه با بازی را مورد بحث و بررسی قرار داد.
روستا ادامه داد: کودک از طریق بازی به شناخت خود ، شناخت دنیای پیرامون و ایجاد ارتباط و تعامل بین خود و اطراف می پردازد. کودک از طریق بازی به رشد ذهنی ، جسمی ، اجتماعی ، زبانی، مهارت شناختی، رشد تربیتی دست می یابد و نوع بازی و چگونگی بازی کودک به روان درمانگری کمک می کند تا از طریق بازی پی به مشکل کودک ببرد و آن را درمان کند.
روستا در پایان به بررسی نظریه های رواشناسان مطرح ، درباره رابطه بازی و کودک پرداخت.
در همین راستا کارگاه آموزشی «آشنایی مقدماتی با هنر خوشنویسی» نیز 25 بهمن در کتابخانه عمومی شهدای گمنام شهرستان زرقان از طریق برنامه اسکای روم برگزار گردید.
مرضیه محمدی کارشناس این کارگاه؛ در خصوص تاریخچه خط و انواع سبک در هنر خوشنویسی توضیحاتی کرد و شرکت کنندگان در این کارگاه با تاریخچه خطاطی در ایران و کشورهای صاحب نام در این زمینه آشنا شدند.