فهرست

فراخوان

دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی

شهرستان زرقان

به مناسبت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار،

کتابخانه های عمومی زرقان برنامه های متنوع فرهنگی و ترویجی برگزار کردند

کتابداران زرقانی با رونمایی و نقد کتاب، نمایشنامه خوانی و کارگاه مهارت های زندگی برنامه های هفته کتاب را ادامه دادند.

به گزارش اداره کتابخانه های عمومی شهرستان زرقان، کتابداران زرقانی با رونمایی و نقد کتاب، نمایشنامه خوانی، کارگاه مهارت های زندگی و ... برنامه های هفته کتاب را ادامه دادند.
 
همزمان با بیست و نهمین دوره هفته کتاب آیین رونمایی ، خوانش و نقد کتاب «تایپیست» نوشته علی محمد محمدی  با حضور جمعی از مدیران دستگاه های دولتی و دانشگاهی ، جمعی از هنرمندان و دوستداران کتاب در محل کتابخانه عمومی شهدای گمنام برگزار گردید.
در این نشست، حجت خارستانی بخشدار بخش مرکزی شهرستان زرقان ضمن تبریک هفته کتاب به کتابداران  با اشاره به نقش کتاب در رشد و بالندگی شخصی و به تبع آن خانواده و جامعه، عنوان کرد : مبدا اندیشه با کتاب شروع می شود و تجلی گاه اندیشه ، خواندن ، سخن گفتن است. کتابخوانی اصل و اساس فعالیت های فرهنگی و از عوامل مهم موفقیت جوامع بشری می باشد و بی توجهی به آن عواقب بسیار جبران ناپذیری خواهد داشت.
وی خواستار همکاری سایر ادارات و مراکز فرهنگی ، دانشگاهی جهت پویایی هر چه بیشتر کتابخانه ها و تشویق عموم مردم به کتاب و کتابخوانی شد.
در ادامه گروه هنری آرتو به خوانش این اثر هنری پرداختند و پس از آن علی محمد محمدی نوسینده اثر با طرح خلاصه ای از نمایشنامه خود توضیحاتی در خصوص این کتاب به حاضرین در جلسه ارائه نمود.
در پایان سعید گودرزی منتقد و استاد و پژوهشگر دانشگاه آزاد واحد زرقان نیز با نگاه منتقدانه اظهار داشت: نمایشنامه خوانی یکی از روش های خوانش متون نمایشی است که خواننده را با سازه های خیال و تصویر به تماشاخانه ذهن آشتی می دهد.
 گودرزی درباره نقش و کارکرد ادبیات نمایشی در کنار سایر انواع ادبی گفت: به تعبیر نظریه پردازان ادبی ایرانی و اروپایی ، این نوع ادبی ، هنری و نه تصویری ترین نوع هاست که در آن می توان کار ویژه ترین رویدادهای بیرونی و درونی بشر از جمله هراس و وحشت را بازنمایی و فرانمایی کرد.
این پژوهشگر ادبی ، نمایشنامه را از لحاظ سبک شناختی در رده گزاره گرایی معرفی کرد و یادآور شد : نویسنده در صدد است تا شخصیت های نمایشنامه اش ضمیر ناخودآگاه را به خودآگاه و با روایت موازی داستانی نمایشی ، تداعی های ذهنی را به عینی مبدل کند.
 
در همین راستا و با توجه به اهمیت اﻓﺰاﻳﺶ ﺗﻮاﻧﺎیی روانی - اﺟﺘﻤﺎعی و در ﻧﻬﺎﻳﺖ ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از ﺷﻜﻞ ﮔﻴﺮی رﻓﺘﺎرﻫﺎی آﺳﻴﺐ رﺳﺎن و ارﺗﻘﺎی ﺳﻄﺢ ﺑﻬﺪاﺷﺖ در جامعه، کارگاه آموزشی با عنوان «مهارت های زندگی» با تدریس فاطمه زاهدی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی و روانشناس و مشاور مرکز ضیغمی شهرستان زرقان در بستر اسکای روم در تاریخ چهارشنبه 26 آبان 1400 برگزار گردید.
   این کارگاه، با معرفی انواع مهارت ها  آغاز شد و سپس مهارت حل مساله معرفی گردید و  در آخر نیز با پاسخگویی به تعدادی از سوالات شرکت کنندگان پایان پذیرفت.
 
همچنین روز چهارشنبه 26 آبانماه برنامه  ای با عنوان «خوانش انتقادی متن با رویکرد نظریه خواننده محور»  با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان زرقان از طریق برنامه اسکای روم برگزار گردید.
در این برنامه سعید گودرزی درباره تفاوت خوانش و قرائت صحبت کردند که خوانش یک قرائت علمی و مهارتی است و نگاه نقادانه دارند و با مقوله خلاقانه خواندن در ارتباط هست و از سر سری گذشتن از روی متن تفاوت دارد و خواندن  وادبیات یک هنر است و خواننده بعنوان یک طرف قضیه از نگاه نویسنده باید مورد توجه قرار گیرد.