فهرست

فراخوان

دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی

شهرستان فراشبد

به مناسبت هفته کتاب،

ادای احترام مسئولین شهرستان فراشبند به یاران یار مهربان

بازدید مسئولین شهرستان، مسابقه کتابخوانی و نقد کتاب «پارسه» از جمله برنامه های کتابخانه های عمومی فراشبند در هفته کتاب 1400 بود.

به گزارش اداره کتابخانه های عمومی شهرستان فراشبند، مسئولین شهرستان فراشبند در ایام هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار ضمن حضور در کتابخانه های عمومی از یاران یار مهربان تقدیر کردند. همچنین کتابخانه های عمومی با برگزاری مسابقه کتابخوانی از کتاب «من و کتاب» و نقد کتاب «پارسه» از دوستداران کتاب و کتابخوانی میزبانی کردند.
 
به مناسبت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار، صادق فروغی، فرماندار شهرستان فراشبند با همراهی حسینی نژاد، رئیس اداره تبلیغات اسلامی، عالیشوندی، رئیس اداره آموزش و پرورش و محمدی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در کتابخانه عمومی فرهیختگان فراشبند حضور یافته و ضمن تبریک هفته کتاب، از قسمت های مختلف کتابخانه بازدید نمودند. همچنین سجاد غضنفری، سرپرست شهرداری، زهره کشاورز، رئیس شورای اسلامی و محمد کاویانی سخنگوی شورای اسلامی شهر فراشبند در دیداری جداگانه در کتابخانه عمومی فرهیختگان حضور یافته و از کتابداران تجلیل و قدردانی نمودند.
در شهر نوجین شهردار این شهر به اتفاق اعضای شورای اسلامی در کتابخانه عمومی نیایش حضور یافتند. طی این دیدار از جوکار، مسئول کتابخانه تقدیر به عمل آمد.
همچنین در شهر دهرم، بخشدار بخش دهرم، شهردار، رئیس شورای اسلامی، رئیس جهاد کشاورزی در کتابخانه عمومی خلیج فارس حضور یافته و از مسعود قربانی، مسئول کتابخانه، تقدیر کردند.
 
به همین مناسبت، با مشارکت فرمانداری و بخشداری مرکزی شهرستان، شهرداری و شورای اسلامی شهر فراشبند، حوزه بیسج دانش آموزی و دانشجویی  سپاه ناحیه فراشبند و ادارات کتابخانه های عمومی و فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان، روز یکشنبه 30 آذر 1400، مسابقه آنلاین کتابخوانی از فصل اول و دوم کتاب «من و کتاب» اثر مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) برگزار گردید. پس از انجام قرعه کشی از بین نفرات برتر، تعداد 10 نفر به عنوان برندگان این مسابقه معرفی گردیدند.
 
در همین راستا، جلسه نقد و بررسی کتاب «پارسه» اثر سید رزاق امیری با حضور نویسنده و دو تن از پژوهشگران مطرح استان فارس در حوزه تاریخ، روز شنبه 29 آبان در فضای اسکای روم برگزار گردید.
در ابتدای این جلسه، سید رزاق امیری توضیحاتی کوتاه در مورد نحوه پژوهش و جمع آوری اطلاعات و انگیزه خود از خلق این اثر ارائه نمود.
در ادامه حسن حبیبی فهلیانی، پژوهشگر تاریخ، شاعر و رئیس سابق میراث فرهنگی شهرستان ممسنی و نویسنده آثار «ممسنی در گذرگاه تاریخ»، «شعر، موسیقی و ادبیات شفاهی مردم ممسنی» و «اثرهای پیش از تاریخ و دوران تاریخی و مشاهیر ممسنی»، کتاب پارسه را بعنوان اثری بی نظیر و ماندگار و مرجع در حوزه فارس شناسی معرفی نمود.
حبیبی با اشاره به حضور باستان شناسان آلمانی و ژاپنی در ممسنی به منظور حفاری و شناسایی آثار باستانی، عنوان نمود: جزئیات ذکر شده در کتاب پارسه، کمک شایانی به این باستان شناسان نموده است.
کرامت الله تقوی جویمی، مسئول میراث فرهنگی جویم، پژوهشگر فرهنگ و تمدن فارس و از پرکارترین پژوهشگران در حوزه لارستان شناسی، نویسنده آثار «تاریخ لارستان»، «جویم شهر صالحان»، «جغرافیای عمومی بخش جویم»، «تقویم تاریخ جویم»، «بزرگان جویم» و ...، عنوان کرد: در طول تاریخ، چهار فارسنامه بدین شرح تالیف شده است: «فارسنامه ابن بلخی» در قرن ششم هجری، «فارسنامه ناصری» توسط سید حسن حسینی فسایی به دستور ناصرالدین شاه،  «فارسنامه دوم» توسط عبدالمحمد طاهری در سال 1382 با حمایت آموزش و پرورش فارس و «پارسه(فارسنامه امیری)» توسط سید رزاق امیری در سال 1391 .
تقوی ادامه داد: کتاب پارسه مکمل سه فارسنامه دیگر بوده و به سه دلیل بر آنها برتری دارد، دلیل اول اینکه سه فارسنامه دیگر با حمایت اشخاص و دولت وقت تالیف شده اما کتاب پارسه توسط سید رزاق امیری به تنهایی و بدون هیچ حمایتی تالیف شده است. دلیل دوم  اینکه استاد امیری از 446 منبع  در تالیف پارسه استفاده کرده همراه با رعایت امانت داری و ذکر دقیق منابع. اما سه فارسنامه دیگر از این تعداد منابع استفاده نکرده و ویژگی های آن را ندارند. دلیل سوم اینکه سه فارسنامه دیگر در بطن کتاب پارسه جای گرفته و جزئی از این کتاب هستند و استاد امیری با تالیف این اثر گرانقدر، عاشقان فرهنگ و تمدن فارس را به هم نزدیک کرده است.
وی در پایان با اشاره به تاریخ و تمدن کهن فارس عنوان نمود: فارس در آینده مرکز تحولات سیاسی اجتماعی ایران و جهان خواهد بود.