فهرست

فراخوان

جذب نیرو

با کتابداران

کتابداری تا اطلاع ثانوی تعطیل نیست؛

فعالیت‌های ویژه یک کتابخانه برای اعضای ناشنوای خود در دوران تعطیلی

شمیم پرنور کتابدار کتابخانه عمومی حسینیه اعظم لار با تشریح برنامه‌های این کتابخانه در دوران تعطیلی، حفظ ارتباط با اعضای ناشنوا و ارائه خدمات کتاب‌محور به این عزیزان در فضای مجازی را یکی از مهم‌ترین برنامه‌های خود در این روزها عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، کتابخانه عمومی حسینیه اعظم لار در سال ۱۳۶۴ در فضایی به مساحت ۴۵۰ متر مربع تاسیس  و مشغول به ارائه خدمات فرهنگی با محوریت کتاب به مردم شهرستان لار در استان فارس شد و امروز با داشتن بیش از ۳۰ هزار جلد کتاب، میزبان هزار نفر از ساکنان این شهرستان است.
شمیم پرنور کتابدار کتابخانه عمومی حسینیه اعظم لار با اشاره به فعالیت‌های بخش کودک این کتابخانه، درباره اقدامات خود برای حفظ با ارتباط اعضا در دوران تعطیلی کتابخانه‌ها گفت: برنامه‌های اجرا شده در کتابخانه در سال‌های اخیر باعث شد تا اعضا به خصوص کودکان و نوجوانان ارتباط عمیقی با کتابخانه برقرار کنند و والدین کتابخانه را به عنوان محلی برای حضور فرزندان خود بدانند.
وی افزود: اما شیوع بیماری کرونا و تعطیلی کتابخانه‌ها که البته برای در امان ماندن بچه‌ها از این بیماری لازم بود، می‌توانست ارتباط گذشته میان ما، بچه‌ها و کتابخانه را مختل کند، اما ما به هیچ وجه نمی‌خواستیم این اتفاق باعث جدایی بچه‌ها از کتاب و کتابخانه شود. به همین دلیل در گروهی که از قبل در یکی از پیام‌رسان‌ها داشتیم، شروع به تبلیغات برای ارائه خدمات کتاب‌محور به شکل جدید کردیم.
این کتابدار در ادامه به برنامه‌هایی از کتابخانه که قابلیت اجرا و ارائه در فضای مجازی را داشت، اشاره کرد و گفت: بر این اساس شروع به تهیه و ارسال فایل‌های صوتی، تصویری و ویدئویی از برنامه‌های در دست کتابخانه و همچنین برنامه‌های مورد نیاز اعضا و والدین در این روزها، کردیم. برنامه‌هایی چون معرفی جشنواره کتابخوانی رضوی و منابع جشنواره، پویش نقاشی «ما کرنا را شکست می‌دهیم»، پویش «هر خانه یک کتابخانه»، قصه‌گویی، کاردستی و همچنین ارسال کتاب‌های الکترونیک برای اعضای بزرگسال و همچنین مادران عضو کتابخانه.
پرنور ادامه داد: ما هر روز دو قصه، آموزش کاردستی و نقاشی ارسال می‌کنیم که در گروه برای بچه‌ها ارسال می‌کنیم و بچه‌ها با شوق فراوان بلافاصله تصویر کاردستی و نقاشی‌های خود را برای ما ارسال می‌کنند که همه این ها را در صفحه مجازی کتابخانه به اشتراک می‌گذاریم. همچنین در ایام که مادران زمان بیشتری را در خانه با بچه‌ می‌گذرانند، برخی نکات روان‌شناسی و نحوه برخورد با بچه‌ها برای آنها ارسال می‌شود.
این کتابدار در ادامه درباره یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های کتابخانه عمومی حسینیه اعظم لار نیز توضیح داد: ما کتابخانه عمومی حسینیه اعظم یک بخش ناشنوایان داریم و به عبارتی در کتابخانه میزبان کانون ناشنوایان لار هستیم و با آنها همکاری می‌کنیم. فعالیت‌ها و برنامه‌های ارائه شده در این بخش، آن را به پاتوقی برای بچه‌های ناشنوا تبدیل کرده بود که پس از تعطیلی کتابخانه‌ها، فعالیت‌های آنها نیز به فضای مجازی منتقل شد و در برنامه‌ای مشخص برای این عزیزان نیز آموزش استاندارد زبان اشاره و قصه‌گویی ارسال می‌کنیم.
 
نسخه قابل چاپ