فهرست

فراخوان

جذب نیرو

گفت‌وگو

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد در جمع کتابداران جنوب استان فارس؛

تغییر نگاه مسئولان و مردم به کتابخانه‌های عمومی را باید به گفتمان تبدیل کرد

گردهمایی کتابداران منطقه جنوب استان فارس با حضور معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس، گردهمایی کتابداران منطقه جنوب فارس با مشارکت کتابداران و کارمندان کتابخانه های عمومی هفت شهرستان لارستان، لامرد، اوز، خنج، گراش، مهر و جویم با حضور محمدرضا هراتی، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، محمدحسین فیروزی، مدیرکل، کارمندان اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس و رؤسای ادارات کتابخانه های عمومی هفت شهرستان روز یکشنبه ۲۴ دی ماه به میزبانی شهر لار برگزار شد.
معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این نشست با بیان اینکه جایگاه امروز نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور متفاوت‌تر شده است، گفت: ما در مجموعه ای کار می‌کنیم که بزرگترین شبکه فرهنگی کتاب محور کشور است. ظرفیت کتابخانه های عمومی بی نظیر است. فاصله بین هدف گذاری و اجرا در کتابخانه‌های عمومی بسیار کم است و با ظرفیت و تجربه بسیار کتابداران، اقدامات موفق با سرعت و کیفیت در کتابخانه های عمومی صورت می گیرد.
محمدرضا هراتی با تأکید بر اینکه در چند سال گذشته نگاه مدیران ارشد کشور به کتابخانه های عمومی تغییر کرده است، گفت: کتابخانه های عمومی با تلاش کتابداران توانسته اند نقش خود را به عنوان پایگاه فرهنگی اجتماعی در جامعه پیدا کنند؛ نهاد در حال حاضر به نقطه ای رسیده است که رئیس جمهور کشور در مدت کمتر از دو ماه، دو پیام مهم به کتابخانه های عمومی و دستوراتی در زمینه کتابخانه‌ها و ارتقای معیشت کتابداران است، صادر و ارسال می کنند.
وی با اشاره به اینکه جایگاه نهاد به لحاظ سیاسی و فرهنگی و در سطح بین الملل نیز ارتقا یافته، گفت: در همایش بین المللی کتابخانه‌های عمومی و کسب و کارهای کوچک که در سال جاری برگزار شد، اندیشمندانی از چندین کشور جهان، به ویژه سه کشور شاخص عضو بریکس، شرکت داشتند. مهمانان همایش در بازدید از کتابخانه های عمومی ایران، از ظرفیت شبکه کتابخانه های عمومی و نحوه ارائه خدمات کتابخانه های ایران شگفت زده شدند.
هراتی اضافه کرد: با طراحی برنامه‌های تلویزیونی و فرهنگی در صدا و سیما و اقدامات و نشست‌هایی با گروه های مختلف علمی و فرهنگی، جایگاه کتابداران در جامعه بالاتر رفته و کتابخانه‌های عمومی به سمت منزلت اجتماعی که لایق آن هستند، حرکت کرده اند.
معاون نهاد کتابخانه های عمومی کشور با تأکید بر اینکه تغییر نگاه مسئولان و مردم به کتابخانه‌های عمومی را باید به گفتمان تبدیل کرد و آن را ادامه داد، گفت: ارتقای جایگاه نهاد و کتابخانه های عمومی با تلاش ها و برنامه ها، به همت کتابداران محقق شده است و مردم و مسئولان کم کم دارند با زحمات کتابداران آشنا می‌شوند؛ البته باز باید در این راه تلاش کرد تا بتوانیم توان گسترده کتابداران را بهتر و بیشتر به جامعه تزریق کنیم.
هراتی در ادامه با اشاره به سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به نظر وزیر فرهنگ دیگر کلمه «کتابدار» نمی‌تواند پاسخگوی همه تلاش‌ها و زحمات فعالان در کتابخانه‌های عمومی باشد. کتابدار، یک مشاور خوب، یک معلم خوب، یک همراه خوب و یک کتابدار خوب است.
وی با اشاره به خدمات گسترده کتابخانه های عمومی تصریح کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، یکی از دستگاه‌ها در حوزه رفع آسیب‌های اجتماعی و مناطق کمتربرخوردار است. اولین وظیفه ما اجرای عدالت فرهنگی است که این وظیفه مهم را کتابداران به خوبی انجام می دهند. علاوه بر آن کتابخانه های عمومی مأموریت ها و رسالت هایی در حوزه‌های دیگر اجتماعی بر عهده دارند.
هراتی افزود: کتابخانه های عمومی همچنین در حوزه کسب و کارهای کوچک نیز وارد شده و امروزه در بسیاری از کتابخانه‌های عمومی، آموزش کسب و کار یا راه‌اندازی فعالیت ها و درآمدزایی رونق گرفته است.
معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد در پایان با تأکید بر اینکه انجام کار ترویجی سبک و سیاق‌های مختلفی دارد، گفت: وقتی کتاب وارد زندگی ما شود آن وقت می توانیم مشکلات زندگی خود را با کمک مطالعه حل کنیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس نیز در گردهمایی کتابداران منطقه جنوب فارس عنوان کرد: در این نشست میزبان کتابداران شهرستان‌های جنوب شامل لارستان، لامرد، خنج، گراش، مهر، اوز و جویم هستیم تا درباره مسائل جاری کتابخانه‌ها و فعالیت‌ها و اهداف نهاد گفت و گو شود.
محمدحسین فیروزی با بیان اینکه پیشانی نهاد، حوزه توسعه کتابخانه‌ها است، گفت: امیدواریم مجموعه کتابخانه‌های عمومی فارس در این پوست اندازی جدید کتابخانه ها و رسیدن به اهداف متعالی نهاد پیشگام باشد و شاهد کتابخانه‌های جدید با خدمات متمایز از گذشته باشیم.
وی با اشاره به ظرفیت عظیم شهرستان های جنوب فارس در حوزه فرهنگی گفت: مردم جنوب استان فارس همیشه حامی کتابخانه‌های عمومی بودند؛ سالانه بیش از بیست میلیارد ریال کمک‌های جاری خیرین به حوزه کتابخانه‌های عمومی است. همچنین از ۴۹ کتابخانه عمومی در هفت شهرستان، بیش از نیمی از آنها به همت خیرین ساخته شده است.
فیروزی افزود: نقش خیرین در منطقه جنوب فارس نقش ممتازی است و مردم، مسئولان و خیرین این منطقه نگاهی ویژه به کتاب و کتابخوانی دارند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس تأکید کرد: منطقه جنوب استان فارس نیازمند توجه ویژه در حوزه تجهیزات و تأمین منابع انسانی است. همچنین لازم است کتابخانه های عمومی این منطقه به ویژه مناطقی که اهل تسنن سکونت دارند، به کتاب های اهل سنت تجهیز شود.
گفتنی است، در پایان این نشست کتابداران منطقه جنوب با معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد گفت و گو کردند.
نسخه قابل چاپ