فهرست

فراخوان

دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی

اخبار شهرستان‌ها

با هدف ارتقاء آگاهی ها و توانمندی های افراد در مواجهه با حوادث و مخاطرات طبیعی؛

کارگاه آموزشی کمک های اولیه و آمادگی در برابر مخاطرات در شیراز برگزار شد

نظر به موقعیت جغرافیایی ویژه کشور و حادثه خیز بودن آن، و نیز اهمیت ارتقاء آگاهی ها و توانمندی های افراد در مواجهه با حوادث و مخاطرات طبیعی و انسان ساخت، کارگاه آموزشی با موضوع «کمک های اولیه» و «آمادگی در برابر مخاطرات» برای کتابداران شیرازی برگزار شد.

به گزارش اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان شیراز، کارگاه آموزشی کمک های اولیه و آمادگی در برابر مخاطرات برگزار شد.  نظر به موقعیت جغرافیایی ویژه کشور و حادثه خیز بودن آن، و نیز اهمیت ارتقاء آگاهی ها و توانمندی های افراد در مواجهه با حوادث و مخاطرات طبیعی و انسان ساخت ، اداره کتابخانه های عمومی شهرستان شیراز  با همکاری جمعیت هلال احمر استان، اقدام به برگزاری 2 کارگاه آموزشی با موضوع «کمک های اولیه» و «آمادگی در برابر مخاطرات» برای کتابداران نمود. در این دو کارگاه که طی 4 روز و به صورت حضوری برگزار گردید، دو نفر از نجاتگران جمعیت هلال احمر به ارائه آموزش‌های لازم در این خصوص پرداختند.
در کارگاه کمک های اولیه که در روزهای 20-21 دی ماه برگزار شد، ناهید همتی، نجاتگر داوطلب جمعیت هلال احمر، به ارائه آموزشهای تئوریک و عملی در سرفصلهایی به این شرح پرداختند: تعریف کمک های اولیه و اهداف آن، اصول ایمنی و قانونی ورود امدادگر به صحنه حادثه و امداد رسانی به مصدومان، اقدامات لازم در مواجهه با خفگی، نیش و گزش، سوختگی و آسیبهای مفصلی، شیوه آتل بندی و بانداژ، تعریف فوریت های پزشکی (شامل تشنج، سکته قلبی و مغزی، خونریزی داخلی) و شیوه های مواجهه با آن، آشنایی با دستگاه تنفسی، خفگی با جسم خارجی در بزرگسالان و نیز کودکان و اقدامات لازم و ... . در این کارگاه همچنین در پاره ای موارد، به منظور اطمینان از یادگیری عمیق مطالب، برخی نکات و اقدامات امدادی به صورت عملی به فراگیران آموزش داده شد.
در کارگاه دوم که با تدریس مرضیه بهنام در روزهای 11-12 بهمن ماه برگزار شد، با هدف آشنایی با اقدامات اساسی در مواجهه با مخاطرات طبیعی و بشرساخت، و اقدامات اصولی در صورت بروز حادثه در خانه یا محیط کار، به ارائه مطالبی در این خصوص پرداختند. به عنوان رئوس مطالب ارائه شده در این کارگاه، می توان به موارد زیر اشاره کرد:  
تعریف مخاطرات طبیعی (سیل، زمین لرزه و طوفان و...) و انسان ساخت (مانند حوادث رانندگی، آتش سوزی خانگی و اطفاء حریق و... )، ضرورت آمادگی فردی و خانوادگی در برابر مخاطرات، آشنایی با محتویات کیف شرایط اضطراری و لزوم تهیه آن، تمرین آمادگی در برابر بلایا (مانور)، لزوم توجه به مسائل ایمنی در امور زندگی شخصی مانند (تقید به حضور مهندس عمران ناظر بر پروژه ساخت مسکن شخصی)، ارائه آمارهایی از حوادث و بلایای طبیعی چند سال اخیر در کشور، ضرورت آشنایی با شیوه مواجهه با حوادث به منظور کاهش آسیبهای احتمالی جسمی و روانی و ... .
فاطمه صفری راد، رئیس اداره کتابخانه های شهرستان شیراز، با اشاره به اهمیت توانمندسازی عموم افراد و نیز کارکنان برای اقدامات اصولی در حوادث غیرمترقبه و ضرورت به کارگیری آموزش های ارائه شده در زندگی و امور روزمره، بر لزوم انتقال آموزشهای ارائه شده به افراد خانواده و نیز اعضاء و مراجعین کتابخانه تاکید کردند.
 وی با ذکر این مطلب، به راهکارهایی چون نصب پوسترها و یادداشتهای آموزشی در نقاط پربازدید کتابخانه و در معرض دید اعضاء و مراجعین (مکانهایی چون تابلو اعلانات کتابخانه، نقاط مورد توجه اعضاء در سالن مطالعه و ...) اشاره کرده، آمادگی هرچه بیشتر افراد برای مواجهه با حوادث را امری برشمردند که همه اعضاء جامعه از فواید و آثار آن بهره خواهند برد.
مرضیه بهنام، مدرس کارگاه، نیز در پایان با توزیع بروشورهای آموزش نکات امدادی در میان فراگیران، بر لزوم تکرار آموزش های اینچنینی تاکید کرد، و گفت: به جهت فرار بودن مطالب، ضروری است این آموزشها در فواصل زمانی منظم تکرار شود تا با نهادینه شدن تدابیر و فنون امدادی و مقابله ای، افراد از آمادگی کامل برای رویارویی با حوادث برخوردار بوده، در مواجهه کارآمد با موقعیت بحرانی پیش رو، آسیبهای ممکن را به حداقل برسانند و ترس و اضطراب، عملکرد صحیح و  امدادرسانی به مصدومان را در آنها مختل نسازد. 


 
نسخه قابل چاپ