با معرفی پنج کتاب؛
نشست کتابخوان یاوران کتابخانه برگزار شد
یاوران کتابخانههای عمومی شیراز، به مناسبت هفته کتاب، نشست کتابخوان برگزار کردند.
به گزارش اداره کتابخانه های عمومی شهرستان شیراز ، به مناسبت سی و یکمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران نشست کتابخوانی یاوران کتابخانه روز دوشنبه 15 آبان ماه 1402 در سالن کتابدار کتابخانه عمومی رئیسی اردکانی برگزار گردید .
در این نشست مهران رسته، حسین حقشناس، حمید جاویدی، سید جلال موسوی و بهروز اللهیاری به ترتیب به معرفی و خوانش کتابهای «چاه به چاه»، «فرهنگ زبان و آداب و رسوم مردم سعدی (سوکان)»، «چهره هایی از پدرم»، «دوازده قانون زندگی» و «روز و شب یوسف» پرداختند.
مهران رسته درباره کتاب «چاه به چاه» اثر رضا براهنی عنوان کرد: این کتاب توسط انتشارات نگاه منتشر شدهاست. داستان از زبان یک زندانی از اهالی شمال کشور است، او از سر نیاز یک اسلحه ی قدیمی و یادگار دوران میرزا کوچک خان را میفروشد، از شانس بد، با همان اسلحه تروری صورت میگیرد و او لو میرود و در زندان است. این کتاب نثری روان، سالم و قدرتمند دارد و همین نثر تمیز مخاطب را از کتاب جدا نمی کند. براهنی به خوبی فضای رعب و وحشت و خفقان زمان شاهنشاهی را قلم زده و نشان دادهاست. این رمان ساختِ فرمی پیچیده ای ندارد و دارای روایت ساده و خوش خوان و به دور از هرگونه ابهام است.
حسین حق شناس درباره کتاب «فرهنگ زبان و آداب و رسوم مردم سعدی (سوکان)» عنوان کرد : این کتاب به معرفی شهرک سعدی می پردازد از جمله ویژگی های جغرافیایی تاریخی، اقتصادی و مذهبی آن را نیز بیان می کند.در بخش فرهنگ، زبان، آداب و رسوم مردم سعدی( سوکان) در خصوص قدمت و سابقه ی تاریخی سوکان، اسطوره، طوایف و قومیت های آن نیز صحبت به میان آمده است. در پایان کتاب جاذبه های گردشگری و بزرگان منطقه نیز معرفی شده اند.
حمید جاویدی در خصوص کتاب «چهره هایی از پدرم» عنوان کرد: ثمین باغچهبان موسیقیدان برجسته کودکان ایران در کتاب «چهرههایی از پدرم» خاطراتش را از باغچهبان گفته است. بخشی از این خاطرات به رابطهی خودش و پدرش برمیگردد و نحوهی نگاه جبار باغچهبان به تربیت و آموزش کودکان اما بخش دیگری از کتاب درباره جزییاتی از نحوه فعالیتهای این معلم سختکوش در شکل گیری و ساماندهی مدارسی برای ناشنوایان است
سید جلال موسوی کتاب کتاب «12 قانون زندگی»، اینگونه معرفی کرد: این کتاب نوشتهی جردن پیترسون از انتشارات حوض نقره است که اولین بار در سال 2018 به انتشار رسید. روانشناس برجسته، جردن پیترسون با ترکیب حقایق دنیای کهن و آخرین یافته های پیشرفته ترین تحقیقات علمی، به برخی از اساسی ترین و پیچیده ترین سوالات انسان ها می پردازد. دکتر جردن پیترسون در این کتاب ارزشمند به مسائلی چون نظم، آزادی، ماجراجویی و مسئولیت پذیری می پردازد و تمام خرد و حکمت جهان در طول تاریخ را در 12 قانون کاربردی و ژرف برای زندگی خلاصه می کند.
کتاب «روز و شب یوسف» اثر محمود دولت آبادی توسط بهروز اللهیاری معرفی گردید . داستان این رمان به زندگی پسری نوجوان به نام یوسف می پردازد که در محیطی آکنده از فقر زندگی می کند. مادر یوسف خدمتکار خانه های ثروتمندان است و به خاطر کار زیاد و تمام نشدنی، بسیار شکسته و بیمار شده است. پدر یوسف نیز، مردی ساکت و کم حرف است که روزها را در خانه می ماند و شب ها در کارخانه ای کار می کند. یوسف شب ها به خانه ی مردی می رود و از او درس قرآن و شعر می آموزد. دولت آبادی در کتاب «روز و شب یوسف»، با هنرمندی و مهارتی مثال زدنی به ترس ها، دغدغه ها، رنج ها و آرزوهای پسری نوجوان می پردازد و مخاطب را مستقیم وارد جهان فکری این شخصیت می کند.